Slováci v budúcom roku v Rige, Suomi sa vrátia do Tampere (základné skupiny MS 2023)

3 minúty čítania
Autor: Braňo Huyo a Pavel Pubal

Kongres Medzinárodnej hokejovej federácie rozhodol o organizácii budúceho šampionátu, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v Rusku.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame hokejové zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram.

Čaká nás elegantná metropola Pobaltia

Základná skupina A sa odohrá, rovnako ako tento rok, opäť vo fínskom Tampere. Skupina B sa však, na rozdiel od tohtoročných Helsínk, bude hrať v lotyšskej Rige. Tam sa síce uskutočnil šampionát minulý rok, ibaže bol vďaka covidu bez divákov.

A práve Riga by mala byť, aspoň pre boje v základných skupinách, domovom hokejistov Slovenska. Naši boli totiž direktoriátom MS zaradení do skupiny B. Súpermi v tejto skupine nám budú Kazachstan, domáce Lotyšsko, Nórsko, Kanada, Švajčiarsko, USA a nováčik zo Slovinska. Ak sa pozrieme na papierové predpoklady, bude postup z tejto skupiny ťažký. O štvrťfinále by sme totiž mali bojovať práve s domácou reprezentáciou. Ale uvidíme.

Skupinu A tvoria tentokrát reprezentácie Rakúska, Švédska, Dánska, Francúzska, Fínska, Nemecka, nováčika z Maďarska a našich bratov Čechov. Maďarsko a Slovinsko nahradia zostupujúcich z tohtoročných majstrovstiev – Taliansko a Veľkú Britániu.

Zdroj: hokejportal.net

Vedeli ste, že…?

  • Nováčikovia turnaja Maďarsko a Slovinsko boli v elitnej skupine naposledy v roku 2016 (Rusko), respektíve 2017 (Nemecko a Francúzsko). Slovinci ovládli druhú najvyššiu divíziu, zatiaľ čo Maďarom patrilo druhé miesto.
  • Najproduktívnejším hráčom turnaja bol so siedmimi bodmi bývalý hráč Slovana Bratislava Žiga Jeglič, najlepším gólmanom zasa Gašper Krošelj, ktorý sa kedysi mihol v juniorských tímoch Topoľčian a Žiliny. Dnes chytá českú extraligu za Mladú Boleslav.
  • V lotyšskej Rige sa šampionát uskutočnil vlani, ako sme už však spomínali vyššie, kvôli koronavírusu sa hralo bez prítomnosti divákov. Vrcholný turnaj MS malo Lotyšsko pôvodne spoluorganizovať s Bieloruskom, ale tomu boli hostiteľské práva odobrané IIHF kvôli masovým protivládnym protestom v krajine.

Z titulu majstrov sveta sa naposledy v Lotyšsku radovali Kanaďania. Slovákom sa v Rige podarilo dostať po ôsmich rokoch do štvrťfinále, kde nás však rozstrieľali Spojené štáty americké 6:1. Všetci si dobre pamätáme meno Brian Boyle

Zdroj: eprimefeed.com

Svetový hokej na dosah ruky

Chceli by ste vyraziť aj vy za najlepším svetovým hokejom? Čo tak skúsiť NHL v Prahe, kde nastúpi nastúpia Žraloci zo San Jose proti Predátorom z Nashvillu?

🎫 Vstupenky na PIATKOVÝ zápas San Jose – Nashville
🎫 Vstupenky na SOBOTNÝ zápas Nashville – San Jose