Ktoré tímy NHL draftujú Slafkovského s Nemcom? Poznáme horúcich adeptov

3 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

V stredu v noci o 0.30 hod. (SELČ) prebehla v zámorí draftová lotéria NHL, ktorá rozhodla o poradí prvých šestnástich výberoch v tohtoročnom drafte. Jej výsledky vniesli viac svetla do toho, v ktorých kluboch by mohli po letnom drafte (7. – 8. júl 2022) odštartovať kariéru v NHL talentovaní Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.

Pred pár dňami sme písali o tom, že Slovensko čaká jeden z najúspešnejších draftov v histórii NHL, dnes sme sa dozvedeli bližšie informácie.

Ako prvý si bude na drafte vyberať Montreal Canadiens. Minuloročný finalista obsadil v ročníku 2021/22 poslednú priečku a v draftovej lotérii mal 18,5 % šancu na výber z prvého miesta. S veľkou pravdepodobnosťou tak bude v budúcnosti vo farbách najúspešnejšieho tímu histórie NHL nastupovať Shane Wright. Kanadský útočník by sa podľa väčšiny odborníkov mal stať draftovou jednotkou.

Na ďalších pozíciách je situácia nejasná. Z pohľadu slovenského fanúšika viac svetla do finálneho zoznamu vnesú výkony našich talentovaných hráčov na MS v hokeji vo Fínsku, kde by sa mali predstaviť Juraj Slafkovský so Šimonom Nemcom. Do hry by v priebehu šampionátu mohol eventuálne naskočiť aj Adam Sýkora.

Najpravdepodobnejší scenár pre Juraja Slafkovského

Juraj Slafkovský vďaka vydarenému hokejovému turnaju na ZOH 2022 vzbudil pozornosť širokej hokejovej verejnosti. Čoraz viac sa o ňom hovorí ako o jasnom kandidátovi na draft v top 3.

Pri vyššej opatrnosti však možno pokojne prehlásiť, že vysloviť meno košického rodáka by mali 7. júla predstavitelia jedného zo štyroch klubov: New Jersey Devils, Arizona Coyotes, Seattle Kraken alebo Philadelphia Flyers. Práve tieto 4 celky budú draftovať z 2. – 5. pozície.

Najpravdepodobnejší scenár pre Šimona Nemca

Šimon Nemec je predovšetkým od olympijských hier v miernom tieni Juraja Slafkovského, no netreba zabúdať na fakt, že je rovnako veľkým hokejovým prísľubom do budúcnosti. V nejednom preddraftovom rebríčku počas sezóny svojho kamaráta tromfol a môže sa tak stať aj na samotnom drafte.

Ak však vychádzame z aktuálnych predikcií expertov, Šimonovi Nemcovi by na drafte nemala ujsť elitná desiatka, resp. sebavedomo môže atakovať aj elitnú päticu nováčikov draftovaných do NHL.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame hokejové zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram

V prípade vydarených seniorských MS by mohol pomýšľať aj na 4. či 5. priečku. Je preto reálne, že najproduktívnejší nováčik v histórii play-off slovenskej extraligy zakotví v jednom z týchto siedmich organizácií (4. – 10. miesto na drafte): Seattle Kraken, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks.

V slovenskom portfóliu pre draft 2022 figurujú ďalšie veľmi zaujímavé mená ako napríklad Filip Mešár, Servác Petrovský či Adam Sýkora, ktorí sú kandidátmi na draft v prvej stovke (Filip Mešár môže zabojovať aj o výber v prvom kole)

Aktuálne je však veľmi ťažké predikovať, ktoré celky o našich hokejistov prejavia záujem a z akého miesta si ich vyberú. Podľa drvivej väčšiny expertov by však Slafkovský s Nemcom nemali chýbať v top 10 či dokonca v top 5 tohtoročného výberu nováčikov.

Poradie na drafte NHL 2022:

1. Montreal Canadiens
2. New Jersey Devils
3. Arizona Coyotes

4. Seattle Kraken
5. Philadelphia Flyers
6. Columbus Blue Jackets (výber v drafte získaný výmenou so Chicagom Blackhawks)
7. Ottawa Senators
8. Detroit Red Wings
9. Buffalo Sabres
10. Anaheim Ducks

11. San Jose Sharks
12. Columbus Blue Jackets
13. New York Islanders
14. Winnipeg Jets
15. Vancouver Canucks
16. Buffalo Sabres (Vegas Golden Knights)