Koniec Richarda Lintnera a Pro-Hokeja, Extraligu berie do rúk SZĽH

V slovenskom hokeji došlo k významnej zmene. Po dlhých rokoch, konkrétne 16, sa vráti správa Extraligy do rúk SZĽH. Pro-Hokej, na čele ktorého je Richard Lintner, má platnú zmluvu iba do konca rozbehnutej sezóny. Už dlhšiu dobu sa špekulovalo, že by sa zmluva nemusela predĺžiť. Hoci Lintner zaviedol viacero populárnych opatrení, ktoré urobili ligu atraktívnejšiu pre fanúšikov, v istých názoroch sa s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom rozchádzal.

Najvyššia slovenská súťaž má veľa priestoru na zlepšenie, to je jasné azda každému. Vytratiť by sa malo vulgárne správanie a skandovanie z tribún, pred ktorým Pro-Hokej zatváral oči. SZĽH chce zaviesť kvóty na počet cudzincov, aby sa rozvíjali aj domáci hráči. Pre kluby je výhodnejšie kúpiť legionára, ktorý je skúsený. Práca s mládežou je dlhý a náročný proces. Aj v tomto smere by SZĽH chcelo vidieť progres. V každom tíme by mali hrať aspoň dvaja hráči U20 s priemerným časom na ľade desať minút. Keď Kohút s Lintnerom nenašli spoločnú reč, prišiel radikálny krok. Zmluva sa nepredĺži a Lintner tým pádom končí.

„SZĽH oficiálne vypovedal zmluvu (resp. s úplnou presnosťou – nebude predlžovať zmluvu o riadení Tipsportligy po jej vypršaní po tejto sezóne) s PRO-HOKEJ, čo znamená, že zväz od budúcej sezóny preberá Tipsportligu po 16 rokoch pod seba. Ku dnešnému dňu bol už o tomto kroku informovaný listom každý Tipsporligový klub. Zámer SZĽH je podľa slov prezidenta Martina Kohúta začleniť juniorských hráčov do Tipsportligy povinnými kvótami a obmedzenie počtu cudzincov. Konverzácie s Richardom Lintnerom na tieto témy vraj zlyhali,“ napísal Boris Valábik na sociálnej sieti.