Kapitán Sersen o najsilnejšom súperovi, CSKA Moskva je plná hviezd

Hlavné mesto Ruska – Moskva. Krásne historické budovy, fantastický hokejový klub CSKA a všetky jeho hviezdy – môžete to vidieť zadarmo. Presne tak, v našej súťaži môžete vyhrať zájazd do Moskvy spojený so zápasom Slovana s CSKA pre dve osoby. Stačí sa odfotiť pri našej výstave na zimnom štadióne Ondreja Nepelu s hashtagom #domoskvysfutbaltourom a ste v hre! POZOR, súťažiť môžete do 15.1.2019.

Že má Moskva čo ponúknuť, o tom by vedel rozprávať kapitán Slovana Michal Sersen. Počas svojej kariéry už absolvoval viacero výjazdov do hlavného mesta Ruska, kde sa od domácich hokejistov vždy očakáva výhra. „CSKA každoročne svojimi výsledkami a hrou dokazuje, že patrí medzi najlepšie tímy. Mužstvo stále čaká na výhru Gagarinovho pohára. Stáva sa zvykom, že základnou časťou prejdú ako nôž maslom, no ich kríza príde v play–off. Túto sezónu sa zdá, že klub urobí všetko pre to, aby sa premiérovo tešil z celkového prvenstva,“ povedal v rozhovore pre HokejTour.sk kapitán belasých Michal Sersen a pokračoval: „Mužstvo má veľmi vyvážený káder, ktorý je pokope niekoľko rokov a len sa vhodne dopĺňa. Po odchode trénera Kvartaľnova prevzal vedenie tímu Igor Nikitin. Obaja tréneri majú veľmi prepracovaný systém, ktorý nie je založený len na veľkej ofenzíve, ale tím hrá kompaktne aj v defenzíve.“

Káder jedného z najlepších tímov je bohatý na hviezdnych hráčov. Diváci sa určite budú mať na čo tešiť. Za pozornosť stojí predovšetkým mladý Kirill Kaprizov, ktorý je pravidelne členom mužskej reprezentácie Ruska. Hoci má len 21 rokov, za najväčšiu hviezdu budúcnosti ho označil aj známy Arťom Anisimov. Potvrdzuje to svojimi slovami aj Sersen: „Hviezd je hneď niekoľko. Okrem útočníkov, ktorí predstavujú veľkú silu, sú to tiež dobrí obrancovia. Silná pozícia je tiež v bránkovisku, kde CSKA disponuje dvomi silnými gólmanmi. K tým najlepším patrí Kirill Kaprizov, Ivan Telegin, Linden Vey, Michail Grigorenko.“

Fanúšikovia hokeja sa môžu tešiť aj na novú Arénu Legiend, kam sa CSKA presťahovalo od sezóny 2018/19. Okrem toho na nich čaká aj krásna Moskva, ktorá má rozhodne čo ponúknuť.  Jedna vec sú pamiatky, ale je taktiež známe, že Rusko má veľmi pekné ženy, na ktoré sme sa opýtali aj kapitána HC Slovan Bratislava. „V mojom prípade, ako niekoľko rokov šťastne ženatý muž, ťažká otázka (smiech). Treba sa opýtať slobodných chlapcov (smiech). Rusky však podobne ako Slovensky patria k národnostiam s krajším nežným pohlavím,“ povedal Sersen.

Hoci Slovan v aktuálnej sezóne nepodáva optimálne výkony, favorita z Moskvy dokázal v minulosti neraz potrápiť. Pamätný je predovšetkým zápas z novembra 2015, kedy Slovan vyhral v Moskve 2:0. Zahviezdil hlavne brankár Garnett, ktorý zneškodnil všetkých 45 striel. „Tento zápas mám v pamäti. CSKA aj napriek obrovskému množstvu striel nedokázalo prekonať brankára Michaela Garnetta. My sme vyťažili z minima maximum a oslavovali výhru. Myslím, že toto je spôsob, ako proti CSKA uspieť každú sezónu. Oprieť sa o gólmana, hrať veľmi dobre v obrane, využiť šance a mať aj kúsok šťastia,“ dodal Sersen.