Juraj Slafkovský sa chce naďalej zlepšovať a mladým Slovákom na MS verí!

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Juraj Slafkovský má síce iba osemnásť rokov, ale tohtoročná draftová jednotka je na Slovensku najpopulárnejší hokejista súčasnosti. Zažiaril na zimnej olympiáde v Pekingu, darilo sa mu aj na majstrovstvách sveta vo Fínsku. Draftová jednotka NHL a hráč Montrealu Canadiens predstúpil pred novinárov a odpovedal na rôzne otázky.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame hokejové zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram.

Bojoval som o pozvánku na MS a vyšlo to!

Dnes večer na slávnostnom galavečeri v Bratislave vyhlásia Hokejistu roka 2022 a vy patríte medzi veľkých kandidátov na toto ocenenie. Čo si o tom myslíte?   

Bolo by pekné vyhrať túto prestížnu anketu (*pozn. Juraj Slafkovský nakoniec vyhral anketu Hokejista roka 2022), v ostatných ročníkoch v nej zaslúžene triumfovali hráči  z NHL, naposledy to bol Erik Černák, dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára. Večer uvidíme, ako to dopadne, nechajme sa prekvapiť.

Foto: Milan Valko

Pomysleli ste si niekedy pred takým poldruha rokom, ako sa veľmi zmení váš život?

Za ten čas som prežil najlepšie obdobie vo svojej hokejovej kariére. Vlani v apríli som bol v Piešťanoch s dvadsiatkou, kde sa na mňa prišli pozrieť Craig Ramsey, Miroslav Šatan, Oto Haščák. V kútiku duše som myslel že sa dostanem do seniorského áčka. Bojoval som teda o pozvánku na MS 2021 v Rige. Napokon to vyšlo, keď som sa dostal do záverečnej nominácie.

A potom ste sa zúčastnili ďalších veľkých podujatí…

Áno, jeden veľký turnaj striedal druhý, zahral som si na Hlinka-Gretzky Cupe, na olympijskej kvalifikácii, bol som na zrušenom šampionáte hráčov do 20 rokov. To najlepšie však prišlo na tohtoročnej februárovej olympiáde v Pekingu, kde sme získali bronzové medaily. Obstáli sme aj na MS vo Fínsku, hoci vo štvrťfinále sme prehrali s domácim favoritom a budúcim majstrom sveta.

MS do 20 rokov sledujem a verím, že bič bude plieskať na konci

Ako ste využil čas od návratu z draftu v Montreale?

Na novú sezónu sa pripravujem doma v Košiciach, trénujem na suchu i na ľade. Počas tréningov na ľade zdokonaľujem techniku kontroly puku, prácu s hokejkou, korčuľovanie i streľbu na bránku. Predtým, ako sa vrátim späť do Montrealu, kde ma čaká kemp aj so všetkými hráčmi tímu, chcem byť stopercentne pripravený. Mojím cieľom je zlepšovať sa zo dňa na deň. V klube mi povedali, na čom by som mal pracovať, ale zároveň dôverujú môjmu kondičnému trénerovi. V úvodnom kempe videli, že som dobre pripravený, ale ten ešte nerozhoduje o tom, kto bude hrať v NHL.

👉 Chcete vidieť ako sa bude dariť Jurajovi v NHL? Máme pre vás januárový dvojzápas v New Yorku. 🏒

Sledujete MS hráčov do 20 rokov, keď v Edmontone slovenskému výberu okrem vás chýbajú aj Šimon Nemec, Samuel Kňažko, Filip Mešár, Martin Chromiak, či Alex Čiernik?

Samozrejme, sledujem, s niektorými hráčmi komunikujem každý deň a držím im palce. Úvodná prehra s Českom ma mrzela, lebo sme dostali rozhodujúci gól niekoľko minút pred koncom. Aj som si v obývačke zanadával, pretože sme minimálne na bod siahali. Verím však, že nejaké zápasy vyhráme a v našom prípade bude plieskať bič na konci. Je to pre mňa nová skúsenosť takto pozerať zápasy.

Zdroj: actualnewsmagazine.com – Slafkovský a Mešár

Dnes v noci nás čaká Kanada, na čo si môžeme proti nej trúfať?

Fúha, je to zrejme najväčší favorit turnaja, myslím si však, že keď budeme kompaktní a nebude vo vlastnom pásme robiť zbytočné chyby a hrať jednoduchý hokej, tak by sme mohli Kanadu potrápiť.

Montreal bude lepší ako minulú sezónu

V kádri Montrealu počas letnej prestávky došlo k veľkým zmenám, hlavne v obrane nezostal kameň na kameni. Podľa zámorských médií však ani nový káder nedosiahne na účasť v play-off. Aký je na to váš názor?

Radšej by som bol, keby sa o šanciach Montrealu písalo v slovenských médiách. Myslím si však, že po týchto zmenách Montreal bude hrať lepšie, napokon vedenie klubu veľa urobilo preto, aby v najhokejovejšom meste na svete sa hral kvalitný hokej a že ciele, ktoré si nastavíme v šatni, aj splníme.

Aký je váš ďalší program a pôjdete do Montrealu spolu s Filipom Mešárom?

Na budúci týždeň odletím do Montrealu, budem sa tam pripravovať až do začiatku kempu. Filipa mám veľmi rád, ale troška je niekedy zaspatý. Takže neviem, ako si vyriešil rôzne papiera. Pokiaľ nepoletíme spolu, tak príde za mnou za mnou o dva-tri dni.

👉 Rezervujte si termín ktorý Vám najviac vyhovuje a poleťte s nami na zájazd NHL do Montrealu! 🇨🇦