Favoriti z luxusných destinácií? NHL to proste vie

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

V NHL môže vyhrať každý. Je to síce klišé, ale už niekoľkokrát sa ukázalo, ako pravdivé tieto slová sú. V posledných sezónach, vrátane tej súčasnej, sa však ukazuje, že favoriti sú z destinácií, ktoré lákajú nielen hokejom.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

V New Yorku môžu zamiešať kartami

Tradičnou baštou je New York. Rangers v minulom ročníku dokráčali až do finále konferencie, kde však narazili. Ich tím ale stále patrí k najmladším v lige. Čo to znamená? Veľké šance na triumf v nasledujúcich rokoch. Týka sa to pochopiteľne aj aktuálneho ročníka.

Podľa stávkových kancelárií sú Blueshirts síce až desiatym najväčším favoritom na titul s kurzom 17, avšak partiu zo slávnej Madison Square Garden nemôžete podceniť. Jeden z najlepších gólmanov v lige v podobe Igora Šesťorkina, solídna obrana a v útoku jedna z najlepších dvojíc v lige Zibanejad – Panarin.

👉 Zájazdy do New Yorku:
Juraj Slafkovský v New Yorku: Dvojzápas NHL (január)
Dvojzápas NHL v New Yorku (marec)

Florida Panthers vs Tampa Bay Lightning

Veľmi dobre robia hokej aj na Floride. Aké paradoxné. V Kanade, v kolíske hokeja, čakajú na triumf v svojho tímu už dlhé roky. Na opačnej strane Severnej Ameriky pritom majú dva z najlepších celkov profiligy. Tampa Bay je kapitolou samou o sebe. Hegemón posledných rokov v minulom ročníku útočil na nevídaný zlatý hetrik, radosť mu ale pokazilo Colorado. Aj tak je ale ich mužstvo obdivuhodné. V Tampe to skrátka vedia, robia to systematicky a vypláca sa im trpezlivá práca.

Trpezlivosť však neukázal druhý tím z polostrova, a teda Panthers. Tí v poslednej sezóne mierili k výšinám, ale vyhoreli hneď v druhom kole play-off, práve proti rivalom z Tampy Bay. V lete sa do toho Panthers poriadne opreli a predviedli jednu z najväčších výmen uplynulých rokov. V obrom trejde získali Matthewa Tkachuka, hráča akoby vytvoreného na play-off. Nezaujíma ho, proti komu hrá. Zaujíma ho jediné, dostať puk do brány. Niekedy skutočne prekročí hranice, ako napríklad v zápase proti LA Kings.

👉 3. – 12. február 2023: NHL All-Star na Floride + plavba loďou po Karibiku

Las Vegas láka čoraz viac

Vďaka Los Angeles sa plynulo dostávame na druhú stranu USA. Kings síce nepatria medzi favoritov, avšak blízki susedia z Las Vegas áno. Tí fanúšikom dlhujú za uplynulý ročník poriadne „odstupné“. Bola to totiž hanba, či už z hľadiska manažmentu alebo výkonov na ľade. Naplno uzdravený Jack Eichel a nový tréner Bruce Cassidy robia zázraky. Tím sa neuveriteľne posunul vpred a dá sa očakáva, že v play-off pôjde poriadne ďaleko. Zvlášť Eichel, ktorý si vlani prešiel zložitou operáciou, hrá ako z veľkej knihy. 📽️ VIDEO: Eichel sám rozhodol zápas proti Winnipegu.

👉 9. – 12. december 2022: NHL + UFC v Las Vegas (s delegátom)

Jasné, favoritov nájdeme aj inde. Toronto, Edmonton alebo Colorado by sa určite po prečítaní článku zľahka nahnevali, avšak je očividné, že dokonalo platí rovnica parádna destinácia = kvalitný tím. Presvedčiť sa o tom môžete aj vy na vlastné oči. Pozrite sa na našu ponuku a vycestuje s nami na vysnívaný zájazd!