Akú kariéru predpovedajú v zámorí Mešárovi, Sýkorovi či Petrovskému?

3 minúty čítania

Ako vidia v zámorí mladé slovenské talenty pre draft 2022 Filipa Mešára, Adama Sýkoru a Serváca Petrovského? Aké sú ich prednosti a naopak, čo možno považovať za ich slabiny? Prečítajte si fundované názory expertov Coreyho Pronmana a Scotta Wheelera z renomovaného zámorského portálu The Athletic.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame hokejové zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram.

Filip Mešár: Obavou sú jeho ofenzívne schopnosti medzi profesionálmi

Filip Mešár si vďaka kvalitným výkonom v drese HK Poprad vyslúžil pozornosť skautov, podľa ktorých by mohol byť draftovaný v prvom, najneskôr v druhom kole. Oceňujú jeho korčuliarske schopnosti a kvalitnú strelu.

Predpokladá sa, že by mohol byť útočníkom vhodným pre 2. či 3 formáciu. Herne je prirovnávaný k Alexandrovi Barabanovovi zo San Jose Sharks, ktorý v uplynulej sezóne atakoval hranicu 40 kanadských bodov.

Mešár je rýchly a kreatívny útočník, ktorý predvádzal kvalitné výkony aj v medzinárodnom meraní síl medzi mužmi. Myslím si, že vďaka svojej rýchlosti, zručnostiam a schopnosti skórovať si môže vybudovať kariéru útočníka v top 9 (hráč vhodný pre hru v 2. alebo 3. útočnej formácii, pozn. red.).“ (Corey Pronman, The Athletic)

„Je to prvotriedny korčuliar (alebo má k tomu veľmi blízko), ktorý hrá dobre s pukom na hokejke. Využíva svoju rýchlosť, aby zvyšoval tempo hry či naháňal stratené puky. Obavou je, že nemá prelomové ofenzívne schopnosti (napriek tomu, že je v mnohých ohľadoch veľmi zručný) ani fyzické parametre, aby vyrástol v špičkového hráča NHL. No to je bežnou výzvou pre hráčov podobného charakteru.“ (Scott Wheeler)

Adam Sýkora: Bude mu energická hra stačiť na hru v NHL?

Podľa portálu The Athletic je najväčšou prednosťou Adama Sýkoru jeho súťaživosť, ktorá je nadpriemerná. Práve húževnatosť a pracovitosť by mohli rodákovi z Piešťan vyniesť miesto na súpiske tímu NHL.

Sýkoru zdobí dobré ovládanie puku, vysoká úroveň súťaživosti a už v mladom veku ukázal, že môže byť všestranným hráčom medzi profesionálmi. Hoci má slušné korčuliarske zručnosti, je otázne, či mu to bude stačiť na trvalé presadenie sa v NHL.“ (Scott Wheeler, The Athletic)

Sýkora je energický hráč s charakterom, ktorý zakončil svoj vzostup v druhej časti sezóny pôsobivými výkonmi na majstrovstvách sveta v hokeji.“ (Corey Pronman, The Athletic)

Servác Petrovský: Elitným strelcom sa zrejme nestane

Po dlhých rokoch strávených v českom Třinci pred sezónou odišiel do zámoria, kde mal vyššiu šancu dostať sa do povedomia medzi skautmi NHL. To sa mu aj podarilo. Spočiatku sa o ňom uvažovalo aj ako o voľbe v 2. či 3. kole draftu. S veľkou pravdepodobnosťou by mohol atakovať elitnú stovku. V zámorí oceňujú predovšetkým jeho strelu a pracovitosť.

Petrovský je solídny komplexný útočník. Dokáže kvalitne zakončovať aj tvoriť hru. Má slušné korčuľovanie, tvrdo pracuje a napriek menšej postave dokáže vyhrávať osobné súboje a brániť oslabenia. Pokiaľ ide o rýchlosť a zručnosti, jeho hra nie je príliš pohľadná a je náročné ho vidieť ako elitného strelca medzi profesionálmi. Šancu presadiť sa má vďaka variácii svojich schopností.“ (Corey Pronman, The Athletic)

ODPORÚČAME:

NHL v Prahe v piatok (7.10.2022 – 8.10.2022)

NHL v Prahe v sobotu (8.10.2022 – 9.10.2022)