Ako sa darilo Slovákom v nováčikovských kempoch? (2. časť)

3 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

Slovenskí hokejisti stále bojujú o miesto v prvých tímoch NHL pred sezónou 2022/23. V 2. časti nášho článku si posvietime na šesticu Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Servác Petrovský, Juraj Slafkovský, Filip Mešár a Šimon Nemec.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Pavol Regenda: Dvere do NHL sú pootvorené

Anaheim Ducks s Pavlom Regendom odohral v rámci nováčikovského turnaja v San Jose dva prípravné zápasy proti Arizone a Vegas. Veľa informácií sa o slovenskom útočníkovi Pavlovi Regendovi po oboch zápasoch nenahovorilo.

Bývalý útočník Michaloviec si však vybojoval miesto v hlavnom kempe, kde hneď v prvom prípravnom stretnutí proti Arizone Coyotes skóroval. Na jeho hru sa ozývajú pozitíva a čoraz viac sa hovorí o jeho pôsobení v štvrtej formácii „káčerov“. Najbližšie svoju pozíciu v tíme môže upevniť v prípravnom súboji proti San Jose Sharks.

Zdroj: instagram.com/anaheimducks

👉 prečítajte si aj: Ako sa darilo Slovákom v nováčikovských kempoch (1. časť)

Miloš Kelemen: Neistá pozícia v tíme Coyotes

Proti Regendovi nastúpil v štvrtej formácii Arizony Coyotes Miloš Kelemen. Súboj proti Anaheimu mu príliš nevyšiel, keď do štatistík sa zapísal len vďaka dvojminútovému vylúčeniu. V predchádzajúcom zápase proti St. Louis Blues sa strelecky presadil a na bránu súpera vyslal tri puky.

Reprezentačný útočník sa zatiaľ drží v zostave Yotes, no je ťažké predpovedať jeho pozíciu pred najbližšími škrtmi na súpiske. Zaujímavosťou je, že dlhodobo si jeho meno v zámorí mýlia a označujú ho ako „Kelemana“.

👉San Jose Sharks: Šanca na potrebný reštart klubu v Európe

Servác Petrovský: Sezónu odohrá v OHL

Servác Petrovský sa hneď po prvých škrtoch v zostave Minnesoty Wild porúčal z hlavného prípravného kempu. V rámci prípravy stihol odohrať jeden zápas proti Coloradu Avalanche. Na ľade v štvrtej formácii strávil 8 minút a 46 sekúnd.

Na prvý štart v najlepšej hokejovej lige sveta si bude musieť počkať. Sezónu odštartuje v OHL v tíme Owen Sound Attack, kde pôsobil aj vlani. V 65 súbojoch si na konto pripísal 54 kanadských bodov za bilanciu 28+26.

Juraj Slafkovský: Prvé štarty v NHL sú na dosah

Jednu z najlepších pozícií medzi slovenskými hráčmi pred sezónou NHL má rozhodne Juraj Slafkovský. Manažment Montrealu Canadiens si pochvaľuje jeho herný prejav a s veľkou pravdepodobnosťou odštartuje ročník v drese slávneho kanadského tímu.

Slafkovský predvádzal v nováčikovskom kempe výborné výkony a v prípravnom stretnutí proti New Jersey Devils v hlavnom kempe odohral bez jednej sekundy 17 minút. Priestor dostal aj pri presilových hrách, no bodovo sa nepresadil.

👉Nashville Predators: Klub, ktorý je pre fanúšikov v Európe veľkým lákadlom

Filip Mešár: Výborné výkony motajú hlavu predstaviteľom Canadiens

Kvalitnými výkonmi motá hlavu trénerom Montrealu Canadiens Filip Mešár. Šuškalo sa o tom, že pôvodne by mal pôsobiť v kanadskej juniorke, no v drese „Habs“ podáva spoľahlivé výkony, ktoré mu pootvorili dvere do AHL.

Šikovný útočník si v modelovanom zápase vyskúšal aj pozíciu centra, kde sa rozhodne nestratil, hoci výrazne zaostával na vhadzovaniach. „Dali sme mu príležitosť v strede aj na krídle a na oboch pozíciách si viedol dobre. Je skvelé vidieť tak všestranného mladého hráča, ktorý dokáže hrať v akejkoľvek situácii. Uvidíme, ako si bude viesť v hlavnom kempe,“ pre The Athletic zhodnotil výkony mladíka tréner Laval Rocket z AHL, Jean-François Houle.

Šimon Nemec: Rastie z neho hviezdny obranca

Nemcova hra nebola plná highlightov alebo fyzickej dominancie, ako tomu bolo v prípade Slafkovského, no na ľade bol skutočne efektívny. Jeho cit pre hru je excelentný. Vidieť to v zápasoch, keď s pukom robí tie správne rozhodnutia, posúva hru smerom dopredu a tvorí ofenzívu. Navyše k tomu pridáva solídnu defenzívnu prácu, napísal na adresu Šimona Nemca po nováčikovskom kempe renomovaný novinár Corey Pronman z The Athletic.

Nemec sa s veľkou pravdepodobnosťou v konkurencii pravých obrancov New Jersey Devils tento rok ešte výraznejšie nepresadí, no jeden rok strávený v zámorí by mu mal v jeho progrese výrazne pomôcť a pripraviť ho na rolu jedného z kľúčových obrancov organizácie.

V hlavnom kempe zatiaľ na svoju šancu čaká – do prípravného súboja proti Montrealu Canadiens nenastúpil.

Zájazdy na NHL organizujeme už niekoľko rokov. V tejto sezóne pre vás opäť pripravujeme nezabudnuteľné zážitky s najlepšou hokejovou ligou sveta:

Dvojzápas NHL v New Yorku (Devils – Capitals, Islanders – Rangers), 23.10.2022 – 28.10.2022
Connor McDavid v New Yorku (Devils – Oilers, Islanders – Oilers, Rangers – Oilers), 20.11.2022 – 27.11.2022
Dvojzápas NHL v Los Angeles (Ducks – Senators, Kings – Senators), 23.11.2022 – 30.11.2022