5 hokejových filmov, ktoré si môžete pozrieť na internete

Na čítanie nasledujúceho textu vám stačia 2 minúty

Sú verejne dostupné a môžete si ich pozrieť kedykoľvek. Ponúkame výber hokejových filmov, ktoré zaujmú fanúšika NHL aj slovenskej reprezentácie. 

1. Wayne Gretzky – Vysoko nad všetkými

Číslo 99, ktoré po jeho odchode zostalo vyradené. Jeho majiteľom bola kanadská legenda Wayne Gretzky. Práve jeho hokejový život približuje dokument z roku 1990 prostredníctvom výpovedí športovcov, funkcionárov aj fanúšikov. Snímka zobrazuje Gretzkeho góly a nezabudnuteľné akcie, ktoré sa zapísali do hokejových dejín.

Ako to vyzeralo po prestupe z Edmontonu do Los Angeles? A ako vnímali priaznivci tohto velikána počas jeho najlepších rokov? Pozrite si v dokumente o unikátnej hokejovej legende.

2. Sezóna za vodou

Šesť dokumentárnych epizód z prostredia kanadsko-americkej profiligy. Česká televize pripravila v roku 2016 zaujímavé diely, ktoré príbehmi Zdena Cháru, Davida Pastrňáka, Onďreja Pavelca a ďalších českých hokejistov odkrývajú zákulisie NHL a hokejových profesionálov.

Ako vyzerá ich život mimo ľadu? Čo znamená byť hráčom elitnej súťaže? Čo sa stane, ak sa zrania? Pozrite sa, čo sa ukrýva za oponou najlepších tímov na svete.

3. Keď na Slovensku vládol hokej

Jednoznačná voľba pre pamätníkov, dobrý výber pre mladšie ročníky. Ako vyzeral reprezentačný hokej po rozdelení Československa? Prečo mali Česi výhodu vyššej kategórie a Slováci sa tam museli prepracovať?

Odpovede aj na tieto otázky ponúkne dokumentárna snímka, ktorá mapuje rôzne roky slovenského, ale aj československého hokeja (k ďalším epizodám sa dostanete po kliknutí na youtube kanál).

4. Zlatá cesta

Pohladenie pre dušu každého hokejového fanúšika zo Slovenska. Dokument, ktorý ponúka krásny príbeh od napätej atmosféry v kabíne až po triumf na majstrovstvách sveta.

Viac ako 50-minútovú cestu slovenských reprezentantov za najcennejším kovom sprevádzajú rozhovory s hráčmi, vyjadrenia trénerov aj archívne zábery zo zápasov. Veľkým vyvrcholením je rozhodujúce finále proti Rusku…

5. BONUS: Mix viacerých filmov

Pre milovníkov hokejových snímok pripájame ďalšie tipy, ktoré sú verejne dostupné:


FOTO: reprofoto/Youtube.com